شنبه، 4 خرداد 1398 - 08:50
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15391صفحه نخست » اخبار شبکه های بهداشتپنجشنبه، 23 اسفند 1397 - 23:43
راه اندازی اولین مرکز مشاوره ژنتیک اجتماعی در اهواز

راه اندازی اولین مرکز مشاوره ژنتیک اجتماعی در اهواز به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت غرب اهواز، رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز از راه اندازی اولین مرکز مشاوره ژنتیک اجتماعی خبر داد.

مهرداد شریفی در این خصوص گفت: امروزه علم زنتیک پزشکی وجود اغلب بیماری ها و ناهنجاری های زنتیکی و مادررزادی را موجه نمی داند. از بعد اقتصادی و اجتماعی نیز با توجه به هزینه های درمان، نگهداری و عدم بهره وری از افراد مبتلا به ناهنجاری های زنتیکی و مادرزادی (ذهنی و یا جسمی) مسئله ای هائز اهمیت است و از طرفی والدین، اطرافیان و اجتماع به صورت مستقیم و غیر مستقیم نیز درگیر این معضلات خواهند شد.

وی بیان داشت: در مرکز بهداشت غرب اهواز با راه اندازی مرکز ژنتیک اجتماعی در آزمایشگاه ازدواجی واقع در کمپلو میدان 15خرداد، کارشناس ارشد ژنتیک انسانی و پزشک اختصاصی آموزش دیده مستقر هستند.طی سه ماه گذشته دوره مشاوره ژنتیک اجتماعی با مجوز وزارت بهداشت در این مرکز انجام شده و قریب به 1000 زوج مورد پرسشگری قرار گرفتند و بالغ بر 120پرونده مشاوره تخصصی برای زوجین در معرض خطر تشکیل شده است.جلسات مشاوره در محل مرکز ژنتیک اجتماعی طی همان روز برای زوجین به صورت رایگان تشکیل شده است.

وی اذعان داشت: امید است با افزایش سطح آگاهی های عمومی در مورد شناسایی، نحوه پیشگیری از بیماری های ژنتیکی و همکاری مراجعین با کادر درمانی در جهت انجام هر چه بهتر این طرح بتوانیم گامی موثر در جهت پیشگیری از معلولیت های مادرزادی در شهرستان اهواز برداریم.

شریفی در ادامه ضمن اشاره به درمان برخی بیماریها افزود: متاسفانه اکثر بیماری های ژنتیکی درمان کامل ندارند و بهترین راه مقابله با این ناهنجاری ها فرهنگ سازی و بستر سازی در جهت پیشگیری از تولد کودکان معلول است و با توجه به اهمیت و ابعاد گسترده ی این مسئله طرح غربال گری بیماری های وراثتی در قالب طرح زنتیک اجتماعی با هدف فرهنگ سازی، شناسایی زوجین در معرض خطر داشتن فرزندان معلول و نهایتا کاهش تولد نوزادان مبتلا به ناهنجاری های زنتیکی، در مراکز مشاوره ی پیش از ازدواج در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت .

رئیس مرکز بهداشت غرب بیان داشت: ژنتیک اجتماعی سعی دارد تا خدمات ژنتیک را در اختیار عموم افراد جامعه قرار داده، تا در نهایت به نحو عادلانه، سلامت آحاد افراد جامعه را به سهم خود، ارتقاء بخشد .

شریفی ادامه داد: در این طرح توضیحات لازم در مورد هدف از انجام طرح غربال گری ژنتیکی، مزایای همکاری زوجین در اجرای درست این طرح و عدم تداخل با روند ازدواج زوجین توسط کارشناس ژنتیک به صورت کامل به زوجینی که در بستر برنامه غربالگری تالاسمی به مرکز بهداشتی مشاوره پیش از ازدواج مراجعه می کنند، داده می شود.سپس  غربالگری از طریق پرسش نامه استاندارد انجام می شود و در صورت تایید احتمال خطر برای زوجین، مشاوره ژنتیک برای آنان صورت می گیرد و نهایتا" در صورت نیاز توصیه به انجام آزمایش ژنتیک می شود که با درصد بالایی توانایی شناسایی عامل ایجاد بیماری هایی با منشاء وراثتی را دارد.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: فشارخون بالا، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ناتوان‌کننده جامعه امروز