دوشنبه، 5 فروردین 1398 - 09:02
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15389صفحه نخست » خبر ویژهپنجشنبه، 23 اسفند 1397 - 11:38

پیشرفته‌ترین و مجهزترین دستگاه آنژیوگرافی کشور در بیمارستان گلستان اهواز راه‌اندازی می‌شودبه گزارش وب دا خوزستان،رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از راه اندازی بخش جدید آنژیوگرافی پریفرال، مجهز به پیشرفته‌ترین دستگاه آنژیوگرافی و تجهیزات نوین رادیولوژی مداخله‌ای در بیمارستان گلستان اهواز خبر داد.

دکتر ایرج نظری در این باره گفت: پروژه مجتمع پاراکلینیک آنژیوگرافی پریفرال در فضایی به وسعت حدود ۹۰۰ متر مربع شامل بهسازی کامل، تجهیز، استانداردسازی و نصب دستگاه‌ها انجام شده و هم‌اکنون آماده‌ی راه‌اندازی و بهره‌برداری است.

وی افزود: در شیوه نوین و پیشرفته آنژیوگرافی پریفرال یا محیطی "Peripheral Angiography"، تصاویر بدست آمده با تابش پرتو ایکس و تزریق رنگ مخصوص (ماده کنتراست) در عروق بیمار، به پزشک کمک می‌کند تا عروقِ محدود یا مسدود شده در یک یا چند شریان خونی در نواحی مختلف را شناسایی کند و همچنین در تشخیص و درمان بیماریهای عروقی ناشی از سوانح و حوادث و تشخیص و درمان بیماریهای عروقی منجر به سکته‌های مغزی و آسیب‌های غیر قابل جبرانِ اندامهای فوقانی و تحتانی، بسیار موثر است.

دکتر نظری راه‌اندازی مجموعه آنژیوگرافی پریفرال را یک گام سودمند در جهت درمان بیماریهای عروقی بیماران استان و استان‌های همجوار برشمرد و گفت: افتتاح این مرکز، نیاز به مسافرت‌های طولانی بیماران به سایر مراکز کشور برطرف خواهد نمود و کاهش هزینه‌های درمانی، بویژه برای بیماران دیابتی مبتلا به درگیری‌های عروقی را به دنبال خواهد داشت و در دسترس بودن خدمات فوق‌تخصصی آنژیوگرافی پریفرال، مانع از بروز عوارض پای دیابتی در این بیماران خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: بیماران دیابتی در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عروق پریفرال مانند ایسکمی اندام حیاتی هستند لذا پیشگیری و مداخله زودهنگام برای این بیماران، اهمیت بسزایی دارد که دستگاه آنژیوگرافی جدید و پیشرفته بیمارستان گلستان اهواز، با بکارگیری تکنیک‌های روز تصویربرداری دنیا و ارائه تصاویر با کیفیت، تشخیص و درمان این نوع بیماری‌ها را تسهیل می‌بخشد.

وی همچنین افزود: با افتتاح این مجتمع، بخش جدید رادیولوژی مداخله‌ای (Interventional Radiology) نیز که از شاخه‌های نوین و فوق تخصصی رادیولوژی است با بهره‌مندی از حضور فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال رادیولوژی و تجهیزاتی همچون سی.تی.اسکن، سونوگرافی، ام.آر.آی، فلوروسکوپی و تکنیک‌های خاص تهاجمی، با تعرفه‌ی دولتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

فوق‌تخصص جراحی عروق دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور ادامه داد: بسیاری از بیماری‌هایی که در گذشته نیاز به جراحی های وسیع داشتند، با کمک تکنیک‌های اینترونشن رادیولوژی به راحتی و بدون نیاز به جراحی‌های باز، قابل درمان هستند و تقریبا تمامی اقدامات اینترونشنال صرفاً با ایجاد یک شکاف کوچک بر روی پوست قابل انجام است و در نتیجه عوارض بسیار کمتری را برای بیمار در پی دارد.

وی در خصوص مزایای اقدامات اینترونشنال توضیح داد و گفت: کاهش خونریزی در حین عمل، کاهش میزان عفونت، کاهش زمان بستری، کاهش ریسک عمل، کاهش درد، بهبودی بیمار در مدت زمان کوتاه و در اغلب موارد بدون نیاز به بیهوشی، از مزایای روش رادیولوژی مداخله ای است و البته این رشته فوق‌تخصصی پیوسته در حال پیشرفت است و طی سالهای اخیر با ابداعات و نوآوری در تجهیزات و وسایل، این شاخه از علم پزشکی را متحول کرده اند

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی پیامی نوروز 98 را تبریک گفت.