دوشنبه، 5 فروردین 1398 - 09:05
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15387صفحه نخست » اخبار شبکه های بهداشتپنجشنبه، 23 اسفند 1397 - 09:57
توصیه های بهداشتی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز برای مسافرین نوروزی
دکتر مهرداد شریفی در آستانه فرارسیدن ایام نوروز و تعطیلات نوروزی توصیه هایی بهداشتی برای مسافران نوروزی و کاروانهای راهیان نور داشت

توصیه های بهداشتی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز برای مسافرین نوروزی

دکتر مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در آستانه فرارسیدن ایام نوروز  و تعطیلات نوروزی توصیه هایی  بهداشتی برای  مسافران نوروزی و کاروانهای راهیان نور  داشت .

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مسافرت به علت استراحت کم،خستگی راه،تغییر شرایط آب و هوایی و تهیه آب و منابع غذایی از منابع گوناگون ، کاهش مقاومت بدن را به همراه دارد و به همین دلیل عوامل خطرآفرین بیش از معمول انسان ها را با خطرمواجه می کند. لذا رعایت ضوابط و نکات بهداشتی و ایمنی در سفر ضرورت بیشتری می یابند و باید حساسیت بیشتری نسبت به آن نشان داد.

شریفی گفت: استان خوزستان به دلیل  وجود یادمانها و جاذبه های گردشگردی و آب هوای معتدل در این ماه  میزبان  جمعیت زیادی  از هموطنان خواهد بود . لذا در این راستا لازم است  مسافران  عزیز با رعایت نکات بهداشتی زیر  سلامت خود را حفط و مسافرت خوبی در پیش داشته باشند .

• جهت مصرف نوشیدنی داغ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرف مناسب ترجیحا" گیاهی یا کاغذی استفاده کنید.
  • از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید .
  • غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود
  • از حمل مواد غذایی پخته در طول سفر که بیش از دوساعت زمان می برد خود داری نمایید.
  • در صورت عدم دسترسی به یخچال و یا یخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ ساعت از طبخ آن می‌گذرد
  • در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید ، تاریخ مصرف(انقضا) و پروانه ساخت و نحوه نگهداری نوشته شده بر روی بسته آن توجه داشته باشید .
  • از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگهای مصنوعی به شدت پرهیز کنید.
  • از خرید و مصرف گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز کشتار می شوند مانند گوشت های قطعه شده فاقد مشخصات، گوشت چرخ کرده آماده و لاشه های فاقد مهر کشتارگاه باید خودداری شود
  • برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از (کلدباکس) یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.
  • زمانی که در بیرون از منزل کباب می‌پزید، از ظروف تمیز برای کباب‌های پخته استفاده کنید و هیچوقت ظروفی را که در آنها گوشت خام قرار داشته و هنوز شسته نشده است برای کباب‌های پخته استفاده نکنید.
  • در صورت بروز هرگونه علایم تهوع، ‌استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید
  • رعایت بهداشت فردی از جمله شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها به حفظ سلامت کمک می‌کند.
  • پیش از استفاده از آب آشامیدنی در پارک ها،کنار جاده ها و تفرجگاه ها به تابلوهای هشدار دهنده آن دقت کنید.
  • آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.
  • یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.
  • نباید از لیوان های یکبار مصرف و شفاف برای نوشیدنی های گرم استفاده شود.
  • بروز بسیاری از بیماریهای حاد روده ای از طریق آب و غذاست .
  • بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید، چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شودکه برای سلامتی بسیار مضر است.
  • از کشیدن سیگار و قلیان در اماکن عمومی و پارکها خودداری کنید  زیرا که علاوه بر به خطر انداختن سلامت خود و همراهان  این امر  تجاوز به حقوق دیگران است .
  • از ریختن پسماند در جوی و نهرها جدا خودداری کنید.
  • برای جلوگیری از نفوذ حشرات و جوندگان موذی: آشغال و پسماند را در ظروف دربدار قابل شستشو جمع آوری کنید.
  • در هنگام آلودگی هوا طبق اعلام مراجع ذیصلاح قانونی اقدام شود.
  • در هنگام آلودگی ریز گردها در مناطق مرتبط خروج از منزل به حداقل برسد و حتما" از ماسک مناسب استفاده شود. در صورت عدم وجود ماسک با دستمال یا چفیه و یا موارد مشابه جلوی دهان و بینی رو بگیریدو
  • حتما قبل از مسافرت از ایمن بودن خودروی خود اطمینان حاصل نمایید و معاینه خودرو خود را اخد نمایید .
  • از برخورد مستقیم نورخورشید با بدن  به ویژه از ساعت10 صبح لغایت 14 جلو گیری کنید.
  • در فضای باز ترجیحا" از کلاه لبه دار که لبه های آن حداقل 7سانتی متر می باشد یا با هر وسیله دیگر که بتواند قسمت های لخت صورت و گردن را حفظ کند استفاده شود.
  • در فضای باز حتما" از عینک آفتابی ( ضدپرتوهای فرابنفش خورشیدی با فاکتور حفاظتی تا 400 نانو متر ) استفاده کنید.
  • جهت حفاظت پوست در مقابل پرتو خورشیدی از گرم های ضد آفتاب مناسب مجوز دار استفاده نمایید.( ترجیحا" کرم های ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده شود)

در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 اطلاع دهید.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی پیامی نوروز 98 را تبریک گفت.