دوشنبه، 6 خرداد 1398 - 16:59
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15340صفحه نخست » اخبار ویژهجمعه، 17 اسفند 1397 - 13:11

یکصد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شدبه گزارش وبدا خوزستان، جمعه 17 اسفندماه 97، یکصد و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور با حضور دکتر سعید نمکی و تمامی روسای دانشگاههای علوم پزشکی از جمله دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

طی این نشست وزیر بهداشت و درمان کشور با اشاره ضرورت ساماندهی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: اولیت های کاری در وزارت بهداشت ساماندهی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بوده است و در حوزه تجهیزات پزشکی، دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی مظلوم واقع شدند

وزیر بهداشت در ادمه افزود: تمایل داریم که روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی با مسئولان استان از جمله استانداران و نمایندگان مجلس تعامل داشته باشند اما رییس دانشگاه را زیرسقف کسی نخواهم برد.

دکتر نمکی تاکید کرد: نباید دانشگاه ها سیاسی شوند و اجازه نخواهیم داد واگن وزارت بهداشت و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به سیاست بسته شود. وزیر و رییس دانشگاه ها برای تمام آحاد ملت فارغ از هر نوع نژاد، قومیت، دین و فرقه و حتی برای زندانیان محکوم به اعدام باید کار کنند.

وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاهها گفت: شما حق ندارید به جناحی سرویس ویژه بدهید و یا به منطقه ای که نماینده آن از یک حزب و یاجناح خاص است، امکانات ندهید. اگر مسئول و یا نماینده ای با هر نگاه سیاسی، امکاناتی را مطالبه کرد که مطابق با قانون و حق مردم است، حتما اجازه آن را بدهید. بنابراین باید با گفتمان، رفاقت و صمیمیت کارها را پیش ببرید.

نمکی با بیان اینکه سال آینده از نظر تحریم های ظالمانه، سال دشواری برای کشور خواهد بود، گفت: باید مصرف داروهای غیر ضروری را کاهش داده و به نسخه نویسی الکترونیکی اهمیت دهیم. از سوی دیگر اگر دارو یا محصولی در حوزه سلامت، تولید داخل داشته باشد اجازه واردات محصول خارجی به کشور را نخواهیم داد چون در این صورت شاهد نابودی صنایع داخلی هستیم. باید به کارخانه ها، تولید کننده ها و صنعت گران داخلی کمک کنیم و آنها را در پیچ و خم اداری، گرفتار نکنیم.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت شاد کردن فضای دانشگاهها اضافه کرد: متاسفانه دانشجویان گروه علوم پزشکی را تک بعدی تربیت می کنیم البته علت تمایل برخی دانشجویان به مهاجرت و ترک کشور، وضعیت بهتر سایر کشورها نیست بلکه بخش زیادی از آن مربط‌ به بی خویشتنی است چون دانشجویان امروز، بزرگان کشور از جمله حافظ، سعدی و حکیم جرجانی را به خوبی نمی شناسند که این پدیده مناسبی نیست.

دکتر نمکی درخصوص فعالیت های حوزه آموزش پزشکی اظهار کرد: آموزش رکن اصلی تمام تحولات اجتماعی است .دستاوردهای ما در عرصه نیروی انسانی پزشکی یکی از مهمترین و قویترین دستاوردهای بعداز انقلاب اسلامی است.آموزش پزشکی در کشور تحولات عظیمی را طی کرده است و  امروز شاهد یکی از زیباترین شیوه های رشد نیروهای انسانی و ایجاد سرمایه انسانی در علوم پزشکی هستیم.

وی در ادامه با تاکید بر تداوم طرح تحول نظام سلامت تصریح کرد:بایستی مبتنی بر بضاعتهای مالی و اقتصادی کشور باشد. دستاوردهای ما در عرصه نیروی انسانی پزشکی یکی از مهمترین و قویترین دستاوردهای بعداز انقلاب اسلامی است.

وزیر بهداشت در پایان یادآور شد: در حوزه پرستاری جذب 9500 نیروی پرستاری که برای سال 98 ضروری و لازم است، زمینه ها فراهم شده و در سال 99 نیز به همین مقدار نیرو نیاز است که اقدامات لازم برای آن انجام خواهد شد.

خبر فوری: رئیس بیمارستان گلستان اهواز: آداب و فرهنگ الهی عیادت از بیماران باید نهادینه و احیا شود