دوشنبه، 6 خرداد 1398 - 16:57
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15293صفحه نخست » اخباریکشنبه، 19 اسفند 1397 - 15:18
دکتر اقتصاد فعالیتها و رسالتهای شورای پیام رسان دانشگاه را تشریح کرد

دکتر اقتصاد فعالیتها و رسالتهای شورای پیام رسان دانشگاه را تشریح کرد دکتر اقتصاد در گفتگو با خبرنگار وب دا خوزستان در خصوص معرفی شورای پیام رسان، همچنین فعالیتها و رسالتهای این شورا گفت: شورای پیام رسان دستورالعمل دریافتی از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با ریاست مدیر روابط عمومی دانشگاه و با حضور نمایندگان معاونتهای مختلف دانشگاه و نماینده استانداری به طور مرتب تشکیل جلسه می دهد و تصمیمات لازم گرفته میشود.

وی ادامه داد: هرماه قبل از تشکیل جلسه شورای پیام رسان سلامت، ابتدا مناسبتهای بهداشتی در آینده نزدیک به رئیس شورای پیام رسان اطلاع داده می شود و پس از آن بر اساس اولویت ها تعیین می‌شود که چه موضوعاتی مورد بررسی قرار گیرند.به عنوان مثال در شورای پیام رسان سلامت که اخیرا" برگزار شد موضوع چهارشنبه پایان سال و بسیج سلامت نوروزی و ... مطرح شد.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه ادامه داد: در جلسات قبلی نیز در حوزه‌های مختلف شامل بهداشت، غذا و دارو موضوعاتی مانند آنفلوآنزا، سرطان، دیابت و مسمومیتها انتخاب شده بودند که در خصوص این موضوعات پیامهایی به مردم از طریق نصب بنر در بیلبوردهای سطح شهر، درج پیام های بهداشتی برروی تابلوهای روان در سطح پردیس دانشگاه، پخش کلیپ و تیزرهای آموزشی از صدا و سیمای مرکز خوزستان اطلاع داده شد.

وی با اشاره به برخی از اطلاع رسانی ها از طریق برگزاری نشست های خبری و انعکاس اخبار از طریق صدا و سیمای مرکز خوزستان و اصحاب رسانه تصریح کرد: برخی از اطلاع رسانی ها به ترتیب است که محتواهایی باید بر اساس دستورالعمل های وزارتی و حقایق علمی و اطلاعات موجود در دانشگاه طبق موازین علمی تهیه می شود . این موزاین علمی اصطلاحا" مواردی هستند که باید به اطلاع مردم و مسئولین دانشگاه برسد در خصوص دیگر موارد اطلاع رسانی اذعان داشت: علاوه بر نشست‌های خبری ویژه شورای پیام رسان و درج اخبار، اطلاع رسانی های دیگری از طریق اصحاب رسانه صورت می گیرد.

اقتصاد در ادامه ضمن بیان این مطلب که پیام های کلامی شامل تمام جنبه های گفتاری است و پیام های غیرکلامی شامل رفتارهای صوتی غیرکلامی و غیرصوتی مانند حالت های چهره است،افزود: تولید محتوای یک پیام به این ترتیب است که بر اساس دستورالعمل های وزارتی،حقیقت علمی و اطلاعات موجود در دانشگاه مطالب دقیق در مورد موازین علمی مشخص میشود این موازین علمی اصطلاحاً مواردی هستند که باید به اطلاع مردم و مسئولین دانشگاه برسد از این رو محتواهایی که به عنوان پیام محسوب می‌شود، طبق مصوبه آموزش سلامت دانشگاه باید حتما" استاندارد سازی شده باشند.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه مراحل تولید یک پیام استاندارد مرتبط با سلامت بدین ترتیب است که اطلاعات علمی بر اساس دستورالملهای وزارتی تبدیل به " محتوای اولیه پیام سلامت " می شود و سپس توسط گروه آموزشی و ارتقاء سلامت معاونت اجتماعی باید " استاندارد سازی " شود. شورای پیام رسان دانشگاه دقیقا به همین ترتیب مصوب نموده است.

وی در ادامه عنوان داشت: مفهوم استاندارد سازی این است: پیامی که یک پزشک، کارشناس یا عضو هیات علمی دانشگاه ارائه می دهد باید از لحاظ ساختار، در قالب طراحی یک بنر، پوستر، فیلم، تیزر، زیرنویس، کلیپ آموزشی و یا اینکه هر نوع برگ نوشت یا تراکت آموزشی هر کدام از این ها می توانند به گونه ای باشد که " استانداردهای آموزشی " در آن رعایت شده باشد .

اقتصاد در بخش دیگری ضمن تاکید بر رعایت استاندارهای آموزش سلامت در تولید پیامهای مرتبط با سلامت طبق پروتکل های وزارتی خاطر نشان کرد: کار بزرگی که در این راستا صورت پذیرفته است، این بوده است که پس از تشکیل جلسات متعدد با معاونین حوزه سلامت، یک کارشناس بعنوان رابط آموزش سلامت که می تواند پیامهای سلامتی را مطابق با برنامه های استاندارد سازی تولید کند،شناسایی کرده و با برگزاری کارگاه های آموزشی در راستای توانمندسازی کارشناسان پس از ابلاغ اعضای شورا، به این مرحله میرسیم که همکاران ما در محلهای مختلف توانمند شده و هرکدام میتوانند بطور مستقل پیامهای مستقل تولید کنند. به عنوان مثال در خصوص موضوع دیابت پیامهایی شامل دیابت قندی در هر سنی ممکن است ایجاد شود مراقب باشید و همچنین نیمی از افراد دیابتی از دیابت خود اطلاع ندارند؛ شاید شما یکی از آنها باشید از جمله پیامهای استاندارد شده در این راستا هستند .

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه در پایان تصریح کرد: در واقع محور اصلی استاندارد سازی به گونه ای است که تعیین می کند چه پیامهایی در چه مواقعی و برای چه گروه هدفی و در کجا نشر داده شود. امیدواریم بتوانیم درراستای سطح آگاهی شهروندان در حوزه سلامت گامهای موثری برداریم.

خبر فوری: رئیس بیمارستان گلستان اهواز: آداب و فرهنگ الهی عیادت از بیماران باید نهادینه و احیا شود