سه شنبه، 28 اسفند 1397 - 03:16
- اندازه متن: + -  کد خبر: 15069صفحه نخست » اخبار شبکه های بهداشتچهارشنبه، 19 دی 1397 - 14:44
اجرای طرح مکمل آهن یاری در مدارس دخترانه شرق اهواز

اجرای طرح مکمل آهن یاری در مدارس دخترانه شرق اهوازبه گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شرق اهواز، آهن اساسی‌ترین ماده مغذی اولیه برای ساختن گلبول‌های قرمز خون می‌باشد و اگر این ماده مغذی به مقدار کافی در دسترس بدن نباشد با ادامه کمبود و تخلیه ذخائر بدن، کم خونی و فقر آهن بروز پیدا می‌کند؛ لذا کمبود آهن و کم خونی ناشی از آن در واقع شایع‌ترین مشکلات تغذیه‌ای در جهان است و بیش از 2 میلیارد نفر از مردم جهان دچار کمبود آهن و کم خونی هستند.

عوارض کمبود آهن در سنین بلوغ شامل کاهش سرعت رشد، کاهش ضریب هوشی(5-10 امتیاز کمتر از حد طبیعی )، کاهش قدرت یادگیری (افت تحصیلی)، کاهش ظرفیت کاری، تغییرات رفتاری (خستگی، بی تفاوتی، انزوا و از دست دادن اعتماد به نفس)، افزایش ابتلا به بیماری‌ها، افزایش غیبت از مدرسه، هدر رفتن سرمایه‌ گذاری‌های آموزشی و ... می‌باشد.

رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز از اجرای طرح مکمل آهن یاری توسط کارشناسان تغذیه در مدارس دخترانه تحت پوشش شرق خبر داد.

دکتر آرش یلالی گفت: طرح مکمل آهن یاری شامل دانش آموزان دختر دوره اول و دوم متوسطه بوده و دانش آموزان هفته‌ای یک عدد قرص آهن(فروس سولفات) دریافت خواهند کرد که این طرح طی 4 مرحله  و از ابتدای آبان‌ماه سال جاری شروع و تا پایان بهمن‌ماه  ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه گفت: توصیه‌های تغذیه برای دانش آموزان استفاده روزانه از مواد غذائی آهن دار  شامل گوشت، سبزیجات، حبوبات، مصرف سبزیجات همراه با غذا و میوه‌های حاوی ویتامین ث بعد از غذا، اضافه کردن مقدار کمی گوشت به غذاهای گیاهی و استفاده از غلات و حبوبات می‌باشد.

گفتنی است در پایان رئیس مرکز بهداشت شرق اهواز خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت کم خونی‌های ناشی از فقر آهن به ویژه در رابطه با دانش آموزان دختر و عوارض شایع آن از جمله کاهش قدرت یادگیری و تمرکز حواس و خستگی زودرس، اجرای این طرح از ضرورت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خبر فوری: