شنبه، 4 خرداد 1398 - 08:45
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14604صفحه نخست » اخبار معاونت هایکشنبه، 22 مهر 1397 - 12:38
رهبران جهانی برای جهان عاری از سل

رهبران جهانی برای جهان عاری از سلدر سال ۲۰۱۷ اولین کنفرانس اداری سازمان جهانی بهداشت در مورد سل برگزار شد که در آن بیش از ۱۲۰ هیات ملی، بیانیه مسکو برای پایان دادن به سل را تصویب کردند. به دنبال این تعهد در سال ۲۰۱۸، اولین نشست سطح بالای مجمع عمومی سازمان ملل متحد در زمینه سل برگزار خواهد شد.

تعهدات سیاسی در مورد مبارزه با سل در روز جهانی سل در سال ۲۰۱۸ بسیار بالا بوده و بسیاری از کشورها خواستار رهبری قوی‌تر برای پایان دادن به سل هستند. غفلت از این بیماری می‌تواند به دلیل مقاومت سل نسبت به درمان دارویی و افزایش پویایی جمعیت، حتی در شرایط شیوع کم آن، خطرناک باشد.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان جهانی بهداشت، موضوع امسال روز جهانی سل، «خواستار: رهبرانی برای جهان عاری از سل»، بر ایجاد تعهدی برای پایان دادن به سل تمرکز دارد که نه تنها در سطح سیاسی با سران دولت و وزیران بهداشت بلکه باید در همه سطوح از جمله شهرداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس، رهبران جامعه، افراد مبتلا به سل، فعالان معدنی جامعه، کارکنان بهداشت، پزشکان، پرستاران، سازمان‌های غیرانتفاعی و سایر مشارکت‌کنندگان گسترش یابد و همه این افراد بتوانند رهبرانی برای پایان دادن به سل باشند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی زاده سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه  با اشاره به‌روز ملی سل اظهار داشت: بر اساس آمار، تعداد مبتلایان به سل در کشور از ۱۴۲ مورد در یکصد هزار نفر در سال ۱۳۴۳ به ۱۱.۴۱ مورد در یکصد هزار نفر در سال ۱۳۹۵ رسیده که این موضوع نشان‌دهنده کاهش چشمگیر بیماری درکشوراست.وبا توجه به اینکه  بروز سل در منطقه مدیترانه شرقی 114 مورد در صد هزار نفر جمعیت میباشد ودر کشور ایران 14 در صد هزار نفر جمعیت بوده ، قطعا زحمات زیادی در گذشته وحال کشیده شده است .

حسینی زاده افزود: در همین راستا در استان خوزستان میزان بروز سل ریوی اسمیر مثبت 9.3 ومیزان بروز کل موارد سل 16.4در یکصد هزار نفر در سال ۹6 رسیده است.همچنین 98 درصد بیماران مسلول از نظرHIV  بررسی شده اند وشاخص موفقیت درمان 88 درصد میباشد و شاخص نمونه گیری از افراد مشکوک به سل در سال 96 بالاتر از شاخص مورد انتظارانجام شده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان  بیماری سل را یکی از مشکلات عمده بهداشتی در تمام کشورهای جهان دانست و اضافه کرد: قدمت بیماری سل به هزاران سال قبل از میلاد برمی‌گردد. این بیماری جزء ۱۰ عامل اول مرگ‌ومیر در سراسر جهان است و حدود ۹۵ درصد مرگ‌های ناشی از سل در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط اتفاق می‌افتد.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز: فشارخون بالا، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ناتوان‌کننده جامعه امروز