جمعه، 28 دی 1397 - 21:29
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14271صفحه نخست » اخبار معاونت هاسه شنبه، 23 مرداد 1397 - 10:49
اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر

اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادرشیر مادر برای تامین نیازهای تغذیه ای و ایمنی کودک، یک روش طبیعی، مطلوب و ارتقا دهندهپیوند عاطفی بین مادر و کودک است. مهم ترین مزیت تغذیه با شیرمادر، تاثیر آن بر سلامت نوزادان است زیرا به علت داشتن مواد معدنی وآنتی بادی های لازم، نیازنوزاد به ریزمغذی ها را تامین کرده وبا بهبود عملکرد سیستم ایمنی، باعث مهار عفونت پوست، دستگاه گوارش وسیستم تنفس شده و درنهایت موجب افزایش رشد جسمی و عصبی شیرخوار می گردد .

تغذیه انحصاری با شیرمادر چیست؟

شیرمادربرای همه  شیرخواران یک منبع غذایی ایده آل وکامل است وتغذیه انحصاری یعنی اینکه شیرمادر به تنهایی تا سن 6 ماهگی تمام نیازهای غذایی شیرخوار را تامین کرده و نیازی یه مصزف هیچ گونه ماده غذایی وحتی آب (بجزداروها درموارد ضرورت پزشکی و قطره ویتامین A+D) وجود ندارد. اگر چه درصد شروع تغذیه با شیرمادر در جهان نسبتا بالا است ، اما فقط 40 درصد از تمام شیرخواران زیر 6 ماه به طور انحصاری با شیرمادر تغذیه می شوند و 45 ٪ آنان تغذیه با شیرمادر را تا 24 ماهگی ادامه می دهند.

اهمیت تغذیه انحصاری با شیر مادر

• شیرخوارانی که  از زمان تولد تا پایان 6ماهگی  فقط با شیرمادرتغذیه می شوند، بهترین شروع برای زندگی را خواهند داشت.
  • تغذیه انحصاری با شیرمادر برای شیرخواران، تغذیه مطلوب بوده و تمام آنچه را که برای رشد سالم و تکامل مغز نیاز دارند، فراهم می کند .
  • تغذیه انحصاری با شیرمادر کودکان را در برابر عفونت های تنفسی، بیماریهای  اسهالی و دیگر بیماری های خطرناک محافظت می کند.
  • تغذیه انحصاری با شیرمادرنشان داده است که محافظت در برابرچاقی و بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی را فراهم می کند.
  • براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ، اگرهمه نوزادان به مدت شش ماه تمام، تغذیه انحصاری با شیرمادر داشته باشند و شیردهی دو سال یا بیشتر به همراه غذاهای کمکی مناسب ادامه یابد، می تواند سالانه از مرگ یک میلیون کودک پیشگیرى کند

چه خطرهایی شیرخوارانی که تغذیه انحصاری نداشته اندرا تهدید می کند؟

• احتمال ابتلا به دیابت نوع یک  حدود 40درصد بیشتراست.
  • احتمال اضافه وزن وچاقی حدود25درصد و  احتمال ا بتلا به عفونت های مکرر گوش60درصدبیشتر وجود دارد.

چه شرایط و مراقبت هایی برای موفقیت تغذیه انحصاری لازم است؟

• والدین ازشیوه زندگی سالم برخوردارباشند.
  • مادر بایدبا  آمادگی وارد دوره بارداری شده ، تغذیه مناسب داشته وآموز ش های لازم  درباره مزایای تغذیه با شیرمادردریافت نماید.
  • مادر ازمداخله زایمانی مناسب برخوردارباشد.
  • مورد حمایت خانواده ،جامعه ومحیط کار قرارگرفته و مشکلات شیردهی او به موقع پیشگیری و رفع شوند .
  • شیرخواراز مراقبت های بهداشتی مستمر،پایش رشد و تکامل برخوردارباشد.

منابع:

-ترجمه اکشن فولدر هفته جهانی شیرمادر-اداره سلامت کودکان، دفترسلامت خانواده، جمعیت ومدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

-کتاب مجموعه آموزشی ترویج تغذیه با شیرمادر، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

-مجموعه هزار روز طلایی، مهرمادر، شیرمادر- وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

تهیه و تدوین: شهین مرادی کارشناس برنامه شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز

انعقاد تفاهم نامه همکاری فی ما بین دانشگاه علوم پزشکی اهواز و شرکت آب و فاضلاب استان
  کارگاه بهداشت، ایمنی و محیط زیست در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد
  نشست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و نمایندگان اداره بندر و دریانوردی خرمشهر در راستای توسعه همکاری های پژوهشی
  تلاش مجمع خیرین شهرستان هندیجان جهت حضور متخصص قلب در بیمارستان شهداء
  بازدید ستادی رئیس مرکز بهداشت استان از شبکه بهداشت و درمان شهرستان رامشیر
  دیدار مسئولین با خانواده معظم شهداء شهرستان هندیجان بمناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
  ششمین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی رامشیر با محوریت معضلات آب شهرستان