دوشنبه، 5 فروردین 1398 - 09:05
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14239صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتدوشنبه، 15 مرداد 1397 - 11:54
ناگ انسانی را بیشتر بشناسیم

ناگ انسانی را بیشتر بشناسیم به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، شکرالله سلمان زاده، رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: بیماری ناگ انسانی یا VPH یکی از بیماری های روده ای است که اصلی ترین علامت آن اسهال حاد (ناگهانی) است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز علائم بیماری ناگ انسانی را این گونه بیان کرد: اسهال ، نبودن دل درد و دل پیچه (برخلاف سایرناراحتی های گوارشی نظیرمسمومیت)، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، عطش فراوان، فقدان خون در مدفوع، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، احساس پری و غرغر شکم و فقدان تب است.

وی ادامه داد: به طور کلی پنج فاکتور در انتقال این بیماری نقش عمده دارند، آب، غذا، سبزیجات و میوه جات و دست های آلوده باعث انتقال بیماری می گردند.

سلمان زاده در پایان گفت: این بیماری در محیط های تجمعی که از آب و غذای مشترکی استفاده می کنند (همانند مدارس، مهدکودک ها، پادگان ها، و ...) در صورت مهیا شدن شرایط بروز، می تواند باعث ایجاد طغیان و مرگ و میر شود .

همایون امیری، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان خوزستان نیز در این خصوص گفت: بیماری ناگ انسانی یا شبهه وبا، بیماری قابل درمانی است که عامل ایجاد این بیماری باکتری به نام ویبریوکلرا است.

امیری در خصوص راه های پیشگیری از این بیماری بیان کرد: استفاده از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی ، تهیه یخ از مکان های بهداشتی، رعایت بهداشت مواد غذایی، سالم سازی سبزیجات و میوه جات ( پاکسازی ، انگل زدایی ، ضدعفونی و شستشو )، رعایت بهداشت فردی با تاکید بر شستشوی صحیح دست ها بعد از توالت و قبل از خوردن غذا، خوداری از خرید انواع مواد غذائی دست ساز از دست فروشان به ویژه بستنی ، آب میوه، خودداری از نگهداری مواد غذائی خام و پخته در مجاورت هم، دفع مناسب فاضلاب، خوداری از شنا دررودخانه ها و آب های راکد، گندزدایی سرویس های بهداشتی و مدفوع است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت استان، در خصوص مناطقی که ناگ انسانی بیشتر بروز می کند عنوان کرد: در مناطقی که آب آشامیدنی سالم در دسترس نیست و مردم نحوه سالم سازی آب را نمی دانند، مناطقی که فاضلاب، زباله، فضولات حیوانی به صورت غیر بهداشتی دفع می شود و در محل هایی که اصول بهداشت فردی رعایت نمی گردد، این بیماری بیشتر شیوع پیدا می کند.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی پیامی نوروز 98 را تبریک گفت.