دوشنبه، 5 فروردین 1398 - 09:01
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14092صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتیکشنبه، 10 تیر 1397 - 12:58
در صورتی که سابقه خانوادگی ابتلا به عارضه آب سیاه، بخوانید
برای تشخیص به موقع احتمال ابتلا به آب سیاه، از چهل سالگی معاینه چشم ها را آغاز کنید؛ افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به آب سیاه دارند، باید پیش از رسیدن به این سن برای معاینه به پزشک متخصص مراجعه کنند.

در صورتی که سابقه خانوادگی ابتلا به عارضه آب سیاه، بخوانیدبه گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، گلوکوم یا آب سیاه یکی از شایع ترین آسیب های چشمی است علل مختلفی در بروز این عارضه در افراد موثر است و آسیب دیدگی عصب بینایی و از بین رفتن دید فرد از جمله علائم و عوارض آب سیاه است.

ژنتیک و افزایش سن دو علت عمده ایجاد این عارضه است؛ بیماری هایی چون دیابت، ضربه به چشم(به عنوان شایع ترین علت آسیب عصب بینایی) و استفاده از داروها یا قطره های سیستمیک و مصرف طولانی مدت پردنیزولون یا قطره های استروئیدی مانند بتامتازون هم در بروز این عارضه تاثیرگذار است.

البته ابتلا به آب سیاه در سنین مختلف رخ می دهد اما شیوع آن با بالا رفتن سن، افزایش پیدا خواهد می کند. لذا پزشکان توصیه می کنند افراد بعد از سن 40 سالگی به طور سالانه برای بررسی احتمال وجود عارضه چشمی آب سیاه معاینه شوند و افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به آب سیاه دارند، باید زودتر از 40 سالگی برای معاینه به پزشک متخصص مراجعه کنند.

آب سیاه درمان قطعی ندارد و برای کنترل و جلوگیری از پیشرفت سریع بیماری، باید به طور منظم مراجعه دوره ای به چشم پزشک انجام شود.

درمان این عارضه به مرحله پیشرفت بیماری و نوع گلوکوم بستگی دارد اما در کل سه اقدام دارویی، لیزر و جراحی برای این بیماران قابل انجام است اما همانطور که ذکر شد، آب سیاه درمان قطعی ندارد و این اقدامات برای کنترل عارضه و پیشگیری از پیشرفت آن انجام می شوند.

خبر فوری: رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی پیامی نوروز 98 را تبریک گفت.