جمعه، 28 دی 1397 - 21:28
- اندازه متن: + -  کد خبر: 14068صفحه نخست » اخبار فرهنگ سلامتچهارشنبه، 6 تیر 1397 - 08:43
رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میوه از تشدید یبوست جلوگیری می کند
نداشتن رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میو‌ه ها، مصرف کم مایعات و نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب موجب تشدید یبوست می شود.

رژیم غذایی حاوی سبزیجات و میوه از تشدید یبوست جلوگیری می کندبه گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز، علاوه بر عوامل شایعی که یبوست را تشدید می کنند، مصرف برخی داروها مانند داروهای کنترل فشارخون بالا و برخی داروهای پایین آورنده چربی خون هم در ایجاد یبوست موثرند. لذا همه بیماران باید میزان و زمان مناسب مصرف داروی خود را متناسب با نوع بیماری زیر نظر پزشک متخصص خود رعایت کنند.

شرایط فیزیولوژیکی مثل حاملگی و افزایش سن، برخی از بیماری‌ها که با کاهش حرکت همراه است مانند عارضه قطع نخاع یا بیماری های عضلانی از جمله دیستروفی عضلانی نیز از علل یبوست به شمار می روند.

برخی بیماری های روده‌ بزرگ که به دنبال اختلال در حرکات روده‌ ایجاد می شوند مانند سندرم روده تحریک پذیر، بیماری های مرتبط با عضلات کف لگن، کم کاری تیروئید و کم کاری سایر هورمون ها، دیابت، تومورها و سرطان های روده نیز در ایجاد یبوست تاثیر دارند.

روش درمان بر اساس علت بروز بیماری تعیین می شود و در ابتدا باید رژیم غذایی افرادی که دچار یبوست شده اند، اصلاح شود. درمان دارویی نیز یکی دیگر از این روش هاست.

نحوه تغییر در رژیم غذایی این افراد، توصیه می شود مصرف مواد غذایی پر فیبر مانند سبزیجات و مصرف میوه در دستور غذایی آن ها قرار بگیرد. البته علاوه بر رژیم مناسب غذایی، افزایش تحرک و فعالیت بیمار نیز توصیه می‌شود.

عدم درمان یبوست باعث بروز عوارضی مانند خونریزی ناشی از بواسیر و چکیدن خون از مقعد می‌شود که در طولانی مدت برای دستگاه گوارشی و روده‌ی بزرگ مضر است. بیماران باید به محض مشاهده علامتی مبنی بر یبوست باید به پزشک متخصص مراجعه کنند چرا که ممکن است پیامدهای بد این بیماری، بروز سرطان روده را نیز به دنبال داشته باشد.

مصرف خودسرانه دارو به روده بزرگ آسیب می‌رساند. بنابراین به هیچ وجه این بیماران برای درمان یبوست خودسرانه دارو مصرف نکنند.

انعقاد تفاهم نامه همکاری فی ما بین دانشگاه علوم پزشکی اهواز و شرکت آب و فاضلاب استان
  کارگاه بهداشت، ایمنی و محیط زیست در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد
  نشست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و نمایندگان اداره بندر و دریانوردی خرمشهر در راستای توسعه همکاری های پژوهشی
  تلاش مجمع خیرین شهرستان هندیجان جهت حضور متخصص قلب در بیمارستان شهداء