جمعه، 28 دی 1397 - 21:28
- اندازه متن: + -  کد خبر: 13313صفحه نخست » اخبار شبکه های بهداشتشنبه، 14 بهمن 1396 - 13:28
عوامل مهمی در پیشگیری و کنترل سرطان

عوامل مهمی در پیشگیری و کنترل سرطان در راستای معرفی بیماری سرطان واژه سرطان به فرآیند تکثیر کنترل نشده بافت ها اطلاق می شود. عوامل مختلفی در بروز سرطان موثر شناخته شده اند. در حالی که مصرف دخانیات بزرگترین عامل ایجاد سرطان است اصلاح رژیم غذایی و انجام منظم فعالیت های بدنی، عوامل مهمی در پیشگیری و کنترل سرطان به شمار می روند.

مواد غذایی می توانند نقش مهمی در مراحل مختلف بروز سرطان توسط عوامل سرطان زا داشته باشند.

بعضی از عوامل غذایی با کاهش صدمه به DNA  خاصیت ضد سرطانی دارند مانند مواد شیمیایی موجود دارچین و یا کلروفیلین موجود در کلروفیل ها(درسبزی ها)

بعضی دیگر از ترکیبات نیز با غیر فعال کردن مواد سرطان زا، خاصیت ضد سرطانی دارند مانند ویتامین Eبا خاصیت آنتی اکسیدانی خود و یا ویتامین C  با نقشی که در مورد نیتریت ایفا می کند. مواد غذایی همچنین ممکن است منجر به پیشرفت و یا مهار سرطان شوند که اثر آن ها توسط تاثیری است که بر وضعیت سیستم ایمنی بدن می گذارند.  عوامل غذایی که در پیشگیری از انواع سرطان موثر شناخته شده اند به طور خلاصه شامل موارد زیر هستند:

سبزی ها به ویژه سبزی های برگ سبز، هویج و میوه ها منجر به کاهش موارد ابتلا به سرطان ریه، معده و روده می شوند. فعالیت بدنی نیز در کاهش بروز سرطان روده موثر شناخته شده است.

چربی زیاد در رژیم غذایی و چربی های اشباع و حیوانی در احتمال افزایش شیوع سرطان پروستات موثرند. لیکوپن موجوددرگوجه فرنگی، فیتواستروژن های سویا نیز از عوامل موثر در کاهش شیوع این سرطان هستند.

به طور کلی سبزی ها، میوه ها، آنتی اکسیدان، فیتوکمیکال ها، سیر، پیاز، کاهش چربی دریافتی، فیبر غذایی ،کنترل وزن و فعالیت بدنی در کاهش بروز انواع سرطان موثر شناخته شده اند. سالیسیلات موجود در بعضی از مواد غذایی مثل قارچ، کشمش، توت فرنگی، سیب، ادویه ها مثل آویشن، دارچین، نیز در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان موثرند.

روش های طبخ و نگهداری مواد غذایی نیز در این زمینه موثرند. روش های نادرست طبخ مانند دوددادن، نمک سود کردن، حرارت دادن شدید مواد غذایی با ایجاد ترکیبات سرطان زا باعث افزایش شیوع سرطان می شوند. پروبیوتیک های موجود در ماست و شیر از عوامل غذایی موثر در کاهش ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش مثل سرطان معده هستند.

انعقاد تفاهم نامه همکاری فی ما بین دانشگاه علوم پزشکی اهواز و شرکت آب و فاضلاب استان
  کارگاه بهداشت، ایمنی و محیط زیست در دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد
  نشست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و نمایندگان اداره بندر و دریانوردی خرمشهر در راستای توسعه همکاری های پژوهشی
  تلاش مجمع خیرین شهرستان هندیجان جهت حضور متخصص قلب در بیمارستان شهداء